Ik ga akkoord met het privacybeleid

De Digitale Wereld

De tablet en computer zijn niet meer weg te denken in het huidige onderwijs.

We maken gebruik van de educatieve software die beschikbaar is voor onze methodes. Voor de vakken rekenen, taal en spelling nemen we tevens de methodegebonden toetsen digitaal af. De leerkrachten kunnen zo goed monitoren wat de leerresultaten zijn van de leerlingen. Het leerproces en de bijpassende leerdoelen kunnen dan sneller worden aangepast en op die manier bieden wij onze leerlingen onderwijs dat optimaal aansluit bij hun persoonlijke omstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden.

De groepen 4 t/m 8 werken regelmatig met een iPad. De devices worden in de groepen 4 t/m 6 hoofdzakelijk ingezet om de lesstof van de basisvakken te automatiseren. In de groepen 7 en 8 wordt de iPad daarnaast ook gebruikt bij de digitale talentontwikkeling. Welke kennis heb ik nodig, waar vind ik die en hoe betrouwbaar is de gevonden kennis. Deze groepen werken met persoonlijke leerdoelen en leerstijlen. De verschillende apps die beschikbaar zijn voor de kinderen sluiten hier goed bij aan en stimuleren het oplossingsgericht werken.

Onze ict-coördinator (Alianne Dijk) is via e-mail bereikbaar: a.dijk@algraschool.nl