Kunst en Cultuur

Ons onderwijs is divers van vorm, inhoud en niveau. Kunst en cultuur vinden we belangrijk. Wij hebben daarom een ruim aanbod op dit gebied.
Wij doen mee aan het Kunstmenu van Kunstkade en het kunstmenu Plus , waardoor we in iedere groep verschillende vormen van kunst en cultuur kunnen aanbieden.  Aan onze school is sinds twee jaar een  cultuurcoach verbonden: Berber Nicolai van Kunstkade. Het Kunstmenu is een uitgebreid programma waardoor alle groepen in aanraking komen met kunst en cultuur. Het ene jaar ziet de groep bijvoorbeeld een theatervoorstelling en het volgende jaar bezoeken zij een museum. Veel culturele instellingen in Leeuwarden en omgeving werken hieraan mee, waaronder het Noord-Nederlands Orkest, Tryater, het Fries Natuurmuseum en de bibliotheek. Alle activiteiten van school staan op de Kunstkade kalender. Ook biedt Kunstkade leerkrachten  de mogelijkheid tot het volgen van workshops en cursussen. Er is regelmatig overleg met  onze cultuurcommissie en de cultuurcoach. De voorzitter van de cultuurcommissie, Titia van Beijeren,  ondersteunt en stimuleert  het team  op het gebied van creatieve werkvormen zodat we nieuwe en uitdagende activiteiten op het gebied van kunst  en cultuur in school krijgen.