De Digitale Wereld

De computer is niet meer weg te denken in het huidige onderwijs.

Het leertraject bestaat uit specifieke ict-opdrachten voor alle groepen. Dit varieert van (eenvoudig) bewerken van een Paint-afbeelding tot het maken van een volledige presentatie in PowerPoint en het maken van Webquests (digitale werkstukken).
Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de software voor educatieve doeleinden. In vogelvlucht noemen we hierbij: Schatkist voor groep 1-2; Veilig leren lezen voor groep 3; De wereld in getallen voor alle groepen; Bloon (spelling) voor groep 4-8; Taalverhaal.NU voor groep 4-8 en Nieuwsbegrip voor begrijpend lezen.
Los van deze methodegebonden software is ook de nieuwste versie van Ambrasoft Schoolpakket beschikbaar. Dit is een totaalpakket voor rekenen en taal en bevat een scala aan ondersteunende en verrijkende mogelijkheden.

Onze school heeft een snelle internetverbinding; daardoor komen de mogelijkheden van het internet voor alle leerlingen ter beschikking.

Voor het verantwoord gebruik van het internet is een internetprotocol opgesteld. Mocht een leerling zich niet aan de regels houden dan verliest hij/zij het recht om internet te gebruiken gedurende (een deel van) het schooljaar.
De ict-coördinator Martine Hoeksma is via e-mail bereikbaar op onderstaand adres:ict@algraschool.nl